Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Toppa med chili flakes

Avokadotoast

5/5 (1)


Ingredienser

2 st

2 skivor grovt bröd, exempelvis rågform
valfritt smörgåsfett
ca ½ dl ruccolasallad
1 väl mogen avokado
1 kokt ägg
citronsaft till pensling
Kockens vitlökspulver, Ekologiskt
Kocken chili flakes, Ekologiska
Kockens sesamfrön
1 nypa flingsalt

Tillagning

  1. Rosta bröden. Låt svalna och bred på smörgåsfett. Strö över ruccola.
  2. Dela, kärna ur och ta bort skalen från avokadohalvorna. Skiva dem tunt och sprid ut som en solfjäder på bröden. Pensla med citronsaft så håller de sig fräscht gröna längre.
  3. Lägg på ett halvt ägg på varje, strö över vitlökspulver, chili flakes och sesamfrön. Toppa med flingsalt.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan