Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Asiatiskt räkspett

0/5 (1)


Ingredienser

4 portioner

2 ½ citrongräs
saft av 2 ½ lime
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 msk sweet chilisås
1 tsk Kockens vitlökssalt
1 krm Kockens vitlökspulver
1-2 krm Kockens chili flakes
1-2 krm Kockens ingefära malen
ca 350 g ASC certifierade frysta stora råa räkor

Garnering
Kockens sesamfrön
citron eller lime

Tillbehör
majonnäs
sallad
ris eller vitt bröd

Tillagning

  1. Lägg spetten i kallt vatten.
  2. Finhacka citrongräset fint. Tillsätt limesaft, oljor, chilisås och kryddor. Blanda samman. Lägg ner räkorna som får ligga i ca 30 minuter.
  3. Ta upp räkorna och låt dem rinna av. Trä dem på spett och stek eller grilla i het ugn någon minut på varje sida.
  4. Servera genast. Strö över sesamfrön.
  5. Servera tillsammans med kokt jasminris och sallad.

Liknande recept: