Foto: Hanna Johansson Styling: Katarina Bellman

Med inspiration från Asien

Asiatiska nudlar med sesam


Ingredienser

4 port.

1 burk Kockens sesamfrön

1 ask skogschampinjoner, 250 g

ca 200-300 g pak choy

½ tråg sockerärtor, 75 g

6 ägg

1 ½ tsk socker

2 ½ msk kinesisk soja

1 ½ msk neutral olja

1 bit ingefära

200 g morötter, 2-3 st

100 g gul lök, 1-2 st

2 vitlöksklyftor

1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)

2 msk fisksås

2/3 fp fullkornsnudlar, 200 g

Tillagning

1. Torrosta 1 burk sesamfrön i en het panna i ca 3 min (utan att fröna bränns vid). Häll i en skål.

2. Ansa och skär 1 ask skogschampinjoner (250 g) i tunna skivor. Skölj och finstrimla ca 200-300 g pak choy. Lägg svampen och pak choyen i en bunke tillsammans med ½ tråg sockerärtor (75 g).

3. Omelett: Vispa ihop 6 ägg, 3 msk rostade sesamfrön, 1½ tsk socker, ½ msk kinesisk soja och 2 krm salt i en bunke. Hetta upp ½ msk neutral olja i pannan, häll i hälften av äggsmeten och stek på medelvärme i ca 5 min (tills den börjar stelna). Lägg omeletten pa en tallrik. Tillaga resten av äggsmeten pa samma sätt. Strimla omeletterna.

4. Skala och finstrimla 1 bit ingefära (sa du far ca 1 dl) och 200 g morötter (2-3 st). Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Hetta upp 1 msk neutral olja i en gryta, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsatt grönsakerna. Fräs pa medelhög värme ca 5 min.

5. Tillsatt 1 liter vatten, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 2 msk kinesisk soja och 2 msk fisksås i grytan med grönsaker. Koka upp och tillsatt 2/3 fp fullkornsnudlar (200 g) och låt koka tills nudlarna är mjuka (ca 3-4 min).

6. Vänd ner pak choyen, skogschampinjonerna och sockerärtorna i grytan och lät grönsakerna bli varma, ca 1 min.

7. Servera nudlarna i soppskalar och toppa med omelettstrimlorna samt resten av de rostade sesamfröna.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: