Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Asiatisk laksa med sting

Ingredienser

4 port.

175-200 g äggnudlar
1-2 mindre rödlökar
2 väl skrubbade lime
1-2 cm skalad färsk ingefära
ca 100 g babyspenat
300 g kycklingfiléer
olja till stekning
3-4 krm Kockens vitlökspulver
2-3 msk Kockens curry thai red
2-3 tsk Kockens curry oriental
1-2 krm socker
1 burk kokosmjölk 400 ml
5 dl buljong kalv/höns buljong av fond el. tärning

Garnering:
Basilika

Instruktioner

En underbar smakrik soppgryta med hetta!

  1. Skär lök, 1 lime, ingefära i mycket tunna skivor. Dela kycklingfiléerna på längden och skär så tunna skivor det går.
  2. Koka nudlarna knappt klara och låt dem rinna av och svalna. Fördela nudlar, gärna i något mindre bitar (lättare att få i sig), lök, lime och spenat i stora soppskålar.
  3. Fräs vitlökspulver, ingefära i olja. Tillsätt curryn  som får fräsa samman i ett par minuter. Späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning, sedan vatten med buljongtärning. Låt allt puttra samman i ett par minuter. Tillsätt saft från den andra limen. Smaka av med liten mängd socker som gör att curryn får rundare smak!
  4. Lägg i kycklingskivorna och låt sjuda tills de är klara 5-7 min. Häll den heta kycklingsoppan över nudlar och grönsaker. Servera genast med ev. bröd till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?