Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Soppgryta

Asiatisk laksa med sting 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

175-200 g äggnudlar
1-2 mindre rödlökar
2 väl skrubbade lime
1-2 cm skalad färsk ingefära
ca 100 g babyspenat
300 g kycklingfiléer
olja till stekning
3-4 krm Kockens vitlökspulver
2-3 msk Kockens curry thai red
2-3 tsk Kockens curry oriental
1-2 krm socker
1 burk kokosmjölk 400 ml
5 dl buljong kalv/höns buljong av fond el. tärning

Garnering:
Basilika

Tillagning

En underbar smakrik soppgryta med hetta!

  1. Skär lök, 1 lime, ingefära i mycket tunna skivor. Dela kycklingfiléerna på längden och skär så tunna skivor det går.
  2. Koka nudlarna knappt klara och låt dem rinna av och svalna. Fördela nudlar, gärna i något mindre bitar (lättare att få i sig), lök, lime och spenat i stora soppskålar.
  3. Fräs vitlökspulver, ingefära i olja. Tillsätt curryn  som får fräsa samman i ett par minuter. Späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning, sedan vatten med buljongtärning. Låt allt puttra samman i ett par minuter. Tillsätt saft från den andra limen. Smaka av med liten mängd socker som gör att curryn får rundare smak!
  4. Lägg i kycklingskivorna och låt sjuda tills de är klara 5-7 min. Häll den heta kycklingsoppan över nudlar och grönsaker. Servera genast med ev. bröd till.
Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: