Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Även för glutenallergiker

Äppeltårta med vispad grädde


Ingredienser

Tårtbotten

3 ägg

1 ½ dl socker

1 ½ dl Kockens Potatismjöl

2 tsk bakpulver

Fyllning

äppelmos

Garnering

2-3 dl vispad grädde

1-1 ½ äpple

socker

Kockens kanel malen

några björnbär

ev. myntablad

Tillagning

Vispa ägg och socker poröst. Rör ner potatismjöl

blandat med bakpulver i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form (1 ½ liter). Grädda i ugn vid 175 °C i ca 35 minuter. Stjälp upp kakan på ett galler och låt kallna. Stek tunna urkärnade äppelklyftor med socker och kanel.

Dela kakan: Skär med lång kniv. Börja med att markera ett snitt runt kanten. Skär så att man hela tiden ser spetsen på kniven och låt följa markeringen. Lägg samman bottnarna med äppelmos emellan. Vispa grädden och bred den över kakan. Lägg de rumstempererade äppelklyftorna på tårtan.Spritsa grädde runt om!

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: