Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Perfekt till fikastunden

Äppelmuffins med kanelsocker 0/5 (2)


Ingredienser

ca 8 medelstora

100 g smör

1 ½ dl socker

2 ägg

1 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj

1 dl havregryn

ca ½ dl mjölk

1 äpple + eventuellt extra till garnering

ca 1 tsk Kockens kanel malen + ca ½ msk socker

Tillagning

1. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sikta ner under omrörning. Tillsätt havregryn och till sist mjölken.

2. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Blanda socker med kanel och strö över äppelklyftorna.

3. Fördela smeten i stadiga former eller sätt muffinsformar i en muffinsplåt så de behåller formen.

4. Fördela äppelklyftorna i formarna och tryck ner dem lite. Grädda i 200 °C i 10-15 minuter beroende på storlek och formar. Prova med sticka. Låt svalna och sikta eventuellt lite florsocker över.

Servera gärna tillsammans med varm choklad.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: