Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Perfekt till fikastunden

Äppelmuffins med kanelsocker

0/5 (2)


Ingredienser

ca 8 medelstora

100 g smör

1 ½ dl socker

2 ägg

1 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj

1 dl havregryn

ca ½ dl mjölk

1 äpple + eventuellt extra till garnering

ca 1 tsk Kockens kanel malen + ca ½ msk socker

Tillagning

1. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sikta ner under omrörning. Tillsätt havregryn och till sist mjölken.

2. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Blanda socker med kanel och strö över äppelklyftorna.

3. Fördela smeten i stadiga former eller sätt muffinsformar i en muffinsplåt så de behåller formen.

4. Fördela äppelklyftorna i formarna och tryck ner dem lite. Grädda i 200 °C i 10-15 minuter beroende på storlek och formar. Prova med sticka. Låt svalna och sikta eventuellt lite florsocker över.

Servera gärna tillsammans med varm choklad.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan