Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Syrliga och heta smaker

Äppelchutney med chili 0/5 (2)


Ingredienser

½ kg syrliga äpplen, t ex Gravensteiner, Elise

1 liten rödlök

1 paket (250 g) fryst mango

½ dl ljusa russin

2 ½ dl socker

4 msk vitvinsvinäger

1 nypa Kockens chili flakes

½ tsk Kockens ingefära malen

1 st Kockens kanelstång

Tillagning

1. Ta bort kärnhusen och tärna äpplena i ca 2 cm breda bitar. Häll vinäger och socker i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning. Lägg ner lök, äpple, mango, russin, socker och kryddor.

2. Låt alltsammans sjuda i 30 minuter på svag värme. Rör om då och då.

3. Hetta upp en väl rengjord tom glasburk i ca 100 °C i ca 20 minuter och fyll på med chutney. Förvaras i kyl.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: