Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Äppelchutney med chili

Ingredienser

½ kg syrliga äpplen, t ex Gravensteiner, Elise

1 liten rödlök

1 paket (250 g) fryst mango

½ dl ljusa russin

2 ½ dl socker

4 msk vitvinsvinäger

1 nypa Kockens chili flakes

½ tsk Kockens ingefära malen

1 st Kockens kanelstång

Instruktioner

1. Ta bort kärnhusen och tärna äpplena i ca 2 cm breda bitar. Häll vinäger och socker i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning. Lägg ner lök, äpple, mango, russin, socker och kryddor.

2. Låt alltsammans sjuda i 30 minuter på svag värme. Rör om då och då.

3. Hetta upp en väl rengjord tom glasburk i ca 100 °C i ca 20 minuter och fyll på med chutney. Förvaras i kyl.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?