Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Att servera på brunchen

Äggmuffins med bacon


Ingredienser

12 st

1 förpackning bacon 140 g (gärna alspånsrökt)

ca 1/3 strimlad purjolök

8 ägg

2 dl vispgrädde eller valfri kokbar

ca ½ tsk salt och Kockens vitpeppar malen

75 g riven ost

1-2 tsk Kockens pizzakrydda

½-1 tsk Kockens oregano

12 små tomater

Tillagning

1. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Fräs purjolöken mjuk. Klipp baconet till mindre bitar och lägg det i stadiga muffinsformar tillsammans med purjolöken. Fördela hälften av osten över.

2. Vispa samman ägg och grädde. Krydda med salt och peppar.

3. Häll smeten i formarna, strö över ost och örtkryddor. Sätt en tomat i varje. Grädda i 200 °C i ca 25 minuter eller tills de har fått fin färg.

Servera gärna en sallad till!

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: