Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Äggmuffins med bacon

Ingredienser

12 st

1 förpackning bacon 140 g (gärna alspånsrökt)

ca 1/3 strimlad purjolök

8 ägg

2 dl vispgrädde eller valfri kokbar

ca ½ tsk salt och Kockens vitpeppar malen

75 g riven ost

1-2 tsk Kockens pizzakrydda

½-1 tsk Kockens oregano

12 små tomater

Instruktioner

1. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Fräs purjolöken mjuk. Klipp baconet till mindre bitar och lägg det i stadiga muffinsformar tillsammans med purjolöken. Fördela hälften av osten över.

2. Vispa samman ägg och grädde. Krydda med salt och peppar.

3. Häll smeten i formarna, strö över ost och örtkryddor. Sätt en tomat i varje. Grädda i 200 °C i ca 25 minuter eller tills de har fått fin färg.

Servera gärna en sallad till!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?