Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med smak av kanel & ingefära

Acaibowl med frukt och bär

0/5 (1)


Ingredienser

3 mindre portioner

2 delvis frysta bananer (för att de ska kunna mixas)
125 g frysta hallon
125 frysta granatäppelkärnor
1 dl tjock valfri yoghurt, kvarg etc
1-2 tsk honung
1 msk acaipulver
½ tsk Kockens kanel malen, Ekologisk
1 tsk Kockens ingefära malen, Ekologisk
Garnering
bär och frukt efter säsong, exempelvis blåbär, hallon, sharonfrukt, jordgubbar och granatäppelkärnor.
valfria frön, exempelvis Kockens sesamfrön och pumpakärnor.

Tillagning

  1. Dela de frysta bananerna i mindre bitar och tillsätt övriga ingredienser i en mixer.
  2. Mixa samman till en slät massa.
  3. Häll direkt upp i skålar, toppa med bär, fröer och andra nyttigheter.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan