Panna Cotta

Panna Cotta

Genomsnittligt näringsvärde per 100 g Panna Cotta

Energi 1150 kJ/280 kcal
 Fett  22 g
 -varav mättat  15 g
 Kolhydrater  17 g
 -varav sockerarter  15 g
 Protein  3,8 g
 Salt  0,2 g

 

Ingredienser/Paketet innehåller

En påse mix (65 g): Socker, majsstärkelse, dextros, förtjockningsmedel (karragenan), salt, arom (innehåller laktos).

En påse karamellsås (30 g): Glukos-fruktossirap, karamellsocker, färgämne (sockerkulör)

Kan innehålla spår av gluten, soja och svaveldioxid. 

Förvaring: Torrt och ej över normal rumstemperatur.

Källsortering: Pappersförpackning.

Hållbarhet: 3 år

 


Mer om panna cotta

En klassisk dessert

Hemligheten bakom en äkta italiensk Panna Cotta är färsk grädde och lite framförhållning. Det är det enda kockarna i Italien kräver av dig för att lyckas. Resten står de själva för. Till vår klassiska dessert ingår färdig karamellsås. Komplettera endast med grädde. Servera gärna din hemlagade Panna Cotta med valfria färska bär och toppa med karamellsåsen. Bättre finns inte!

Tillagning 4 portioner

1. Häll Panna Cotta-mixen i en kastrull och tillsätt antingen 5 dl grädde eller 2,5 dl grädde och 2,5 dl mjölk. Rör om noga tills mixen löst sig helt.

2. Koka upp och låt koka i 2 minuter på svag värme under omrörning.

3. Ta kastrullen från plattan. Häll blandningen i fyra portionsformar och låt stå i kylen i ca 2 timmar eller tills Panna Cottan har stelnat.

4. Lossa Panna Cottan i kanterna med hjälp av en kniv. Vänd upp på fat och ringla över karamellsåsen innan servering.