Här hittar du alla pressmeddelanden från Kockens.

Har du frågor eller behöver du ha bilder på Kockens produkter är du välkommen att höra av dig till info@kockens.se eller ring 044-28 65 50.

November 2019

  1. Kockens – Årets mest effektiva tidskriftsannons 2019

    I samarbete med Sveriges Tidskrifter utser RAM för tredje året i rad ”Årets mest effektiva tidskriftsannons”. Det är tidskrifternas läsare som är juryn och urvalet av annonser baseras helt och hållet på de faktiska mätningar som genomförts av RAM under året. Den mest effektiva tidskriftsannonsen 2019 blev ovan annons för Kockens! ”Vi är otroligt stolta […]

September 2019

  1. Final Årets Kock 2019

    Nu närmar det sig! Vem tar hem titeln Årets Kock 2019? Vi är både stolta och glada över Kockens samarbete med Årets Kock, Sveriges mest prestigefyllda gastronomitävling. Den 12-13 september är det dags för finalen på Annexet i Stockholm. På plats har du möjlighet att följa den spännande tävlingen, gå på seminarier och äta gott. Vi på […]

Augusti 2019

  1. Supergoda superkryddor

    Säg hej till våra nya Superkryddor. Tre spännande kryddblandningar som snabbt sätter smak på din dag. Krydda och njut! Frukosten blev precis ännu godare! Superkryddor – kanel, kardemumma, ingefära. Gott på gröt, fil och i smoothie. Kickstarta dagen! Superkryddor – ingefära, gurkmeja, chili. Gott i drycker som shots och te. Kryddig, värmande och alldeles underbar […]

Februari 2019

  1. Krydda schysst och ekologiskt

    Visst gör det något extra med smaken när kryddan är både reko och eko? Nu har vi ännu fler Fairtrade-märkta produkter i vårt sortiment – svartpeppar grovmalen, svartpeppar malen, vitpeppar malen, gurkmeja och ingefära. Våra ekologiska och Fairtrade-märkta produkter är även ett bra miljöval. Genom att välja dessa minskas miljöpåverkan på ett positivt sätt där […]

Januari 2019

  1. Fortsatt samarbete med Årets Kock

    Må bästa smak vinna! När Sveriges främsta kockar samlas för att hylla matkonsten, är det klart att vi vill vara med. Vi står ju för allt som Årets Kock står för, nämligen att ta fram de bästa smakerna ur de bästa råvarorna.  Genom Kockens partnerskap med Årets Kock – SM i professionell matlagning – kommer […]

  2. Culinar och Kockens går över till helt fossilfri produktion

    Från den 1 januari 2019 är produktionen vid Culinar/Kockens anläggning i Fjälkinge helt fossilfri. -Vi går över till att enbart köpa el från förnyelsebara källor, säger Håkan Christensson, vice vd för Culinar. Därmed uppnår vi ytterligare ett av våra hållbarhetsmål; en helt fossilfri produktion för vår anläggning i Fjälkinge. – Det är ett stort och […]

September 2018

  1. Final Årets Kock 2018

    Årets Kock fyller 35 år och mycket har hänt sedan tävlingen startade. I år gör de åtta finalisterna upp i ett flertal deltävlingar över två dagar. Vem tar hem titeln Årets Kock 2018? Vi är både stolta och glada över att Kockens är partner till Årets Kock, Sveriges mest prestigefyllda gastronomitävling. Den 28-29 september är det dags […]

Mars 2018

  1. Kvalitetsavvikelse Kockens ekologiska oregano

    Tidningen Råd och Rön har i sitt senaste nummer publicerat ett test av oregano från olika varumärken. Vi har tagit del av deras resultat som visar att ett prov på Kockens oregano eko innehöll 45% oregano och 55 % blad från andra ekologiska örter och blommor. Vi har genomfört omfattande tester och två batcher lever […]

November 2017

  1. Lailas Mjölmix får ny förpackning

    Lailas Mjölmix har fått en ny förbättrad förpackning! Den nya förpackningen är lägre och tar därmed mindre plats hemma i ditt skafferi eller låda. Dessutom är den bättre för miljön! Innehåll och vikt är samma som tidigare.

Augusti 2017

  1. Ekologiska nyheter från Kockens

    Efterfrågan på ekologiska råvaror fortsätter att öka och det är med glädje som vi nu adderar fyra stycken nyheter i vårt sortiment – kardemumma, lökpulver, hel svartpeppar (Fairtrade) och hel vitpeppar (Fairtrade). Kockens ekologiska sortiment består nu av 22 produkter. ”Försäljningen av ekologiska kryddor i de svenska butikerna fortsätter att öka kraftigt; + 14,7% i […]

Februari 2017

  1. Ekologiska nyheter i kryddhyllan

    Den ekologiska trenden håller i sig och Kockens ekologiska sortiment växer så det knakar. Nu utökar vi med ytterligare tre stycken nyheter – cayennepeppar, spiskummin och vitlökspulver. Från och med vecka 7 utökas det ekologiska sortimentet i kryddhyllan med de populära kryddorna cayennepeppar, spiskummin och vitlökspulver. Därmed finns det nu 18 stycken ekologiska kryddor som […]

  2. Vinnaren av Årets Kock 2017

    Johan Backeus – Årets Kock 2017! Finalen i Årets Kock avgjordes i Malmö Arena den 2 februari 2017. Vinnaren, Johan Backeus, är verksam på Aveqia i Stockholm! Juryns motivering lyder: ”Vinnaren har lyckats exceptionellt bra att skapa väl utvecklade rätter med balanserade smaker, god finnish och prov på tekniskt kunnande. Rätterna ger en god eftersmak som dröjer […]

Augusti 2016

  1. Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016. Foto: Per Erik Berglund

    Kockens – stolt partner till Årets Kock

    Vill bidra till utveckling av svensk gastronomi Matlagningsintresset fortsätter att växa i Sverige, vilket bidragit till en marknadstillväxt för torra kryddor. Inte minst vad det gäller ekologiskt odlade kryddor. Genom Kockens partnerskap med Årets Kock – SM i professionell matlagning – kommer Kockens kunna bidra till en fortsatt positiv utveckling och ett ökat intresse för […]

  2. Ekologiska nyheter från Kockens!

    Efterfrågan på ekologiska råvaror fortsätter att öka. Kockens breddar därför sitt sortiment med tre ekologiska nyheter. Glädjande nog väljer dessutom fler kedjor att erbjuda sina kunder Kockens ekologiska kryddor. Under vecka 34 lanseras ekologiska Chili flakes, ekologisk Curry samt ekologisk Ingefära malen. Därmed finns nu 15 sorters ekologiska kryddor i glasburk, försedda med snäpplock och […]

Februari 2016

  1. Kockens firar 100 kryddstarka år!

    Det började i Gamla Stan i Stockholm 1916. Via Ystad och Gävle är Kockens nu tillbaka på skånsk mark, i Fjälkinge strax utanför Kristianstad. Från att ha varit en ledande aktör på den svenska kryddmarknaden var varumärket på väg att försvinna. Nu är Kockens tillbaka på allvar i kryddhyllan – och framtiden ser ljus ut. […]

November 2015

  1. Nu utökar vi vårt sortiment på Coop!

    Sedan i våras har Kockens kryddor åter tagit plats i kryddhyllan på Coop efter 15 års frånvaro. Responsen från konsumenterna har varit positiv vilket resulterat i att vi nu får möjligheten att utöka vårt sortiment. Nyheter i kryddhyllan är allt från spännande smaker såsom chili Ancho och curry Oriental till klassiska kryddor som kryddpeppar och kardemumma! Alla […]

Oktober 2015

  1. Ekologiska nyheter i kryddhyllan

    Kockens ekologiska kryddsortiment ökar i takt med att efterfrågan växer. Allt fler väljer att använda ekologiska råvaror i sin matlagning och vårt mål är att på sikt kunna erbjuda en stor variation av ekologiska kryddor. Bland nyheterna finns gurkmeja, paprika, rosmarin och svartpeppar hel. Tillsammans med våra befintliga ekologiska kryddor – basilika, citronpeppar, kanel, oregano, […]

April 2015

  1. Kockens på Coop!

    Det är med stor glädje vi kan meddela att du nu kan köpa ett urval av Kockens kryddor på Coop. Efter många år är vi nu tillbaka i kryddhyllan – vilket ger konsumenten en ökad valmöjlighet när det gäller köp av kryddor. Sortimentet som kommer säljas på Coop består främst av våra mest sålda kryddor […]

  2. Heta smaker i kryddhyllan

    Att använda chili i matlagningen är en trend som håller i sig. För att bredda vårt utbud och tillgodose den ökade efterfrågan lanserar vi nu ytterligare två sorters chili. Vi välkomnar Chili Chipotle och Chili Habanero, de senaste tillskotten i Kockens chilisortiment. Chili Chipotle – rökt chilipeppar som ger en tydlig rökig smak samt lite […]