Örter


Symbolen för matglädje

Örter har blivit något av en symbol för god mat. Men de passar inte bara den ”fina” maten. Tvärtom egentligen. Du kan använda dem till det mesta du gör i köket – i grytor, bröd, soppor, stekar, såser och dressingar. Testa dig fram och våga experimentera så hittar du snabbt dina favoritsmaker.

Färska eller torkade

När du tänker på örter får du kanske upp bilden av en härlig grön trädgård på sommaren? Det är lätt att glömma bort att örter går utmärkt att torka. Gör man det på rätt sätt behålls dessutom alla goda smaker och egenskaper, fast i mer koncentrerad form. En tesked torkade örter har ungefär samma smakpåverkan som en deciliter färska.

Krydda rätt med örter

Tänk på att inte blanda för många olika örter. Många av dem har en dominant smak, och de tar lätt ut varandra. Bäst är att satsa på en ört och komplettera med salt och peppar. Torkade kryddor mår bra av att lagas till längre medan färska örter lätt tappar smak om de får puttra för länge.

Krydda ekologiskt

Testa vår ekologiska timjan

Till ekologisk timjan

Våra örtkryddor


Kryddsmart

Chili

Styrkan är bara en av denna märkliga, underbara frukts styrkor

Lär dig mer om chili

Peppar

Svart på vitt om kryddan som finns i vartenda kök

Lär dig mer om peppar

Superkryddor

En boost för kropp och sinne

Lär dig mer om superkryddor

Bakning

Så här ger du dina bröd och bakverk den där lilla extra nypan kärlek

Lär dig mer om bakning