Baka och laga glutenfritt med Lailas Mjölmix

Lailas Mjölmixer är fria från gluten, mjölk och ägg och kan ersätta vanligt mjöl i bakning och matlagning. Inget kladd, lätt att knåda och kavla och dina bakverk smular mindre och upplevs som färska längre.

Ett mjöl med fördelar

Lailas Mjölmix kan ersätta vanligt mjöl i bakning och matlagning. Mjölmixen ger degar som kladdar mindre och är lätta att knåda och kavla, och bakverk som smakar gott, smular mindre och känns färska längre. Mixen innehåller även kostfiber som ger längre mättnadskänsla. Eftersom mjölmixen inte innehåller socker behöver du tillsätta socker när du bakar med jäst. Utan socker kan ingen deg jäsa.

I butik i augusti

Ny design - samma innehåll

Läs mer om Lailas Mjölmix

Tips vid bakning

√ Om degen blivit för torr – tillför lite mer vätska och arbeta degen på nytt. Degen är lagom när den ser lite klistrig ut, men när man känner på den med en lätt mjölad hand ska den släppa.

√ Mjöl ersätts i förhållandet 1:1 i de flesta bakverk och maträtter förutom i jäsdegar då man ska använda mindre av mixerna.

√ När du mäter upp mjölet – ta med en sked och fyll ett decilitermått.

√ Täck över degen vid jäsning med plastfolie, det bevarar fukten bättre och det blir fina släta bakverk.

Glutenfria fröfrallor

Att baka glutenfritt ska inte behöva vara svårt och krångligt. Testa Lailas glutenfria fröfrallor, perfekt både till frukosten och mellanmålet.

Till receptet

Glutenfri pizzabotten

Urgod pizza som får en härlig konsistens när man bakar ut den med hjälp av polenta

Till receptet

Glutenfritt fröknäcke

Krispigt och gott knäckebröd med pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön.

Till receptet

Recept och inspiration

Här har vi samlat våra bästa recept med Lailas Mjölmix. Allt från matbröd, frukostbullar och kakor till pannkakor och pizza.

För mer inspiration, följ gärna våra matkompisar @glutenfriagodsaker, @bakasockerfritt och @anna_winer på Instagram.

Till recepten